Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 00:45 - Само за жени - 3
Автор: hel Категория: Изкуство   
Прочетен: 4994 Коментари: 16 Гласове:
11

Последна промяна: 12.11.2011 18:00


 Не забравяйте – това е експеримент, чиято основната цел е промяната на собствения ви начин да приемате себе си и света, което ще доведе до подобряване на живота ви.

image  

 

3. ОСТАВЕТЕ ГО ДА ГОВОРИ

И ето, вашият съпруг, усетил се значим и харесван, започва да ви говори… Е, няма да чуете нови и интересни неща, но това е без значение. Наострете уши и го слушайте в захлас. Ако не ви е лесно, използвайте познатата ви хитрост: припомнете си времето, когато сте били влюбени в него. Как слушахте тогава? Как ви се струваха неговите разсъждения преди години?  

И не го прекъсвайте. Скоро той ще се прехласне от собствения си глас. Като всички мъже, и той обича да се слуша, особено когато има кой да му се възхищава. Той така ще се унесе в приказките си, че ако се разсеете, няма да забележи. Все пак вие внимавайте - не се рейте дълго в спомените си, "включвайте" от време на време, задавайте въпроси или просто му се възхитете за нещо.
И така опитайте  - не се цупете (колкото и да сте сърдита), търсете доброто всъпруга си и го хвалете за дребни и не толкова дребни неща, но искрено, оставете го да говори.

Ако той все пак ви обижда, държи се грубо, ако промяната във вас го дразни и става сприхав и подозрителен, въоръжете се с търпение. Всичко това е естествено. Приемете го като част от експеримента. Не допускайте обаче това да ви нарани. Направете се, че не чувате, нищо че се опитва да ви предизвика, нищо че повтаря обидите. Не коментирайте. Ако излезе от релсите, уважете емоцията му. Използвайте хитрост - за да излезете от ситуацията, насочете отново вниманието му към неговите способности и таланти. Не забравяйте - мъжете са много суетни и ненаситни на внимание, но все пак внимавайте - бъдете ИСКРЕНИ.

 

Ако на вечеря съпругът ви започне да нервничи, да се оплаква, че ястието е солено или безсолно, че не сте добра готвачка и т.н., запазете самочувствието си. Оставете го да си помърмори. Не се обиждайте и не го упреквайте, а му съчувствайте сякаш самата съдба е виновна за неговото нещастие тази вечер на масата. Не пропускайте да отбележите, че той, измореният от трудния ден мъж, наистина е заслужил най-добрата вечеря. Не омаловажавайте дребния му според вас проблем. За него той си е важен. Стара истина е, че любовта на мъжа минава през стомаха. Не споменавайте обаче за вашата умора и неприятности. Само ще го подразните и ще си навлечете нови неприятности.

Все пак някой ден след като сладко си е похапнал, съпругът ви може да стане по-благосклонен и да обърне внимание на вашите проблеми, когато това стане обаче, на злоупотребявайте с търпението му. Той не прави експеримент.

Ако съпругът ви е вперил жадно очи в съвършения бюст на някой секс-символ от телевизионния екран, не се нервирайте и не ревнувайте. Избегнете тъпите забележки, които ще му отвлекат вниманието. Оставете човека да се наслаждава и да си въобразява, каквото иска. Нали затова са секс-символите и предаванията по телевизията. Вие също се забавлявайте. Мислете философски, доброжелателно и с разбиране за мъжкате слабости. А не е ли забавен вашият съпруг? Колко са мъжете между вашите познати, които не зяпат така красавиците от екрана? И ако има такива, замислете се - всичко при тях наред ли е ? Вижте нещата откъм смешната страна и все ще намерите нещо да оцените - например че вашият съпруг си е съвсем нормален мъж, има усет към женската красота и сексапил. Значи има нещо, в което не сте се излъгали, когато сте го избирали за съпруг. Пък нали и вас е избрал с този свой вкус.

А когато късно вечер си легнете двамата, отпуснете се... В този момент вие сте единствена, очарователна и неповторима. Отдайте се изцяло на любимия съпруг, пленете го отново.

 

 





Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - Ей, как съм изпуснала
26.09.2009 10:54
това четиво ;-))) Жалко, че вече нямам обект за провеждане на експеримента. Мълчаща жена - това си е любопитна гледка ;-)))
цитирай
2. lagrima - само дето, когато има някаква пр...
26.09.2009 18:26
само дето ,когато има някаква промяна,смяна лека на директорията,и идва въпроса.."Какво става с теб?Ти си се променила,КОЙ е причината?"
Веднага се прокрадва съмнението,че има друг мъж..И няма начин да го убедя,че няма нищо такова,че се променям,защото на мен така ми харесва и така го усещам,по-добре ми е..не го възприема.И започваме да се отдалечаваме един с друг..Кофти момент е.
цитирай
3. hel - tili
26.09.2009 20:47
за нищо на света не ти пожелавам да имаш нужда да провеждаш този експеримент с половинката си. Но ако искаш да правиш промени и да се препрограмираш, винаги е по-лесно, когато човек е сам. След промените обикновено привлича човек от друг тип, а с него старите проблеми не съществуват...
Желая ти хармоничност във взаимоотношенията, Тили!
цитирай
4. hel - lagrima
26.09.2009 21:12
Точно го каза - реакция има. И няма как да го убедиш, то и не трябва да опитваш. Никаква промяна не го устройва и той, а често и всички около теб, съботират промяната в теб, защото тя често не ги устройва, предполага и прамяна в тях, ако искат да бъдат с теб.
Кофти момент е дори слабо казано. Криза е, трудно е. Тук става въпрос за съзнателни промени, но в живота често има събития, които принудетелно ни променят. И в двата случая ние сме различни и това неизменно предизвиква промяна и в обкръжението ни.
В момента пазара е пълен с книги, които ни учат как да променим живота си, предлагат се какви ли не техники, понякога изглеждат глуповати, но са ефективни. Не всяка техника е подходяща за нас, но пък тези, които ни пасват, могат наистина да ни променят и подобрят живота ни.
Желая ти хармоничност във взаимоотношенията, Лаг!
цитирай
5. lagrima - Точно такъв тип книги не обичам и не ...
26.09.2009 21:37
Точно такъв тип книги не обичам и не чета,но наскоро гледах един филм -Сталкер,който ме накара да се замисля за много неща.Стар руски филм,но е нещо като Малкия принц на Екзюпери..накараме да започна да се вглеждам в себе си,повече и по-задълбочено..Помага ми.
Надявам се само,промяната да доведе до положителни неща.
Хубава вечер ти желая!
цитирай
6. hel - lagrima
26.09.2009 23:00
Когато човек търси нещо, той го намира - в книги, филми, публикации, в дочута реплика на улицата дори...
Успех по пътя!
цитирай
7. priqtel12 - съгласна съм с теб, че промяната провокира промяна.....
26.09.2009 23:07
И тук е интересното .....ще я има ли тази промяна....а ако я има?...А ако я няма......????
цитирай
8. hel - priqtel12
26.09.2009 23:22
Това, което ще ти кажа може да не те зарадва, Иве. Когато някои прави твърда промяна, всичко около него или се променя, или по някакъв начин изчезва от живота му. Често страхът, че може да загубим нещо, ни пречи. Във всеки случай старите проблеми са решени или човек с лекота се справя с тях.
Външната промяна зависи от степента и силата на вътрешната!
Спокойна нощ, Иве!
цитирай
9. tili - Мъдрата ни hel!
26.09.2009 23:56
Да знаеш колко си права ! Още с онова стихотворение за пренареждането на приоритетите. Надявам се на промяна и на хармония ;-))) Привет на теб !!!
цитирай
10. hel - tili
27.09.2009 00:04
Пожелавам ти най-прекрасната и удовлетворяваща промяна и щастие!
цитирай
11. priqtel12 - Съгласна съм....
27.09.2009 09:38
hel написа:
Това, което ще ти кажа може да не те зарадва, Иве. Когато някои прави твърда промяна, всичко около него или се променя, или по някакъв начин изчезва от живота му. Често страхът, че може да загубим нещо, ни пречи. Във всеки случай старите проблеми са решени или човек с лекота се справя с тях.
Външната промяна зависи от степента и силата на вътрешната!
Спокойна нощ, Иве!



Нужен е кураж и вътрешна убеденост за това...Поздрави!
цитирай
12. iliada - :)))
27.09.2009 10:20
Винаги е добре да се напомнят някой неща...........
Мерси!:)
цитирай
13. hel - priqtel12
27.09.2009 10:31
Многа точно го каза:

Нужен е кураж и вътрешна убеденост за това...

Хубав ден, Иве!
цитирай
14. hel - iliada
27.09.2009 10:38
Когато една тема ме интересува, и аз обичам да чета текстове от различни автори - обогатява ме различният изказ, новият ъгъл на гледната точка...
Благодаря!
Хубав ден, Или!
цитирай
15. анонимен - caryatid - Life is drawing without eraser -
28.09.2009 18:12
Животът е рисуване без гума за триене!
Даваме възможност на любимия да говори, НЕКА ГОВОРИ, така избягваме възможни грешки, наши или негови.
цитирай
16. hel - анонимен - caryatid
29.09.2009 09:12
Добро утро!
Животът е рисуване без гума за триене!
Това си го прибирам в сентенциите.
Благодаря, Кар!
Хубав слънчев и усмихнат ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hel
Категория: Изкуство
Прочетен: 1970333
Постинги: 233
Коментари: 4996
Гласове: 26791
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930