Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 00:06 - Обещаният финал/финали
Автор: hel Категория: Тя и той   
Прочетен: 17450 Коментари: 38 Гласове:
43

Последна промяна: 21.12.2011 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ето обещаният първоначален финал на приказката „Бръмбар и калинка“, който някак не можех да приема.

Калинката също беше тъжна и вече не се забавляваше, помръкна смехът й. Тя долетя до къщата на Бръмбарчо и беше изненадана от високата стана, зад която се беше скрил. Застана объркана пред вратата и заплака. 

 - Той не ме обича вече и не иска да е с мен – мислеше си тя.

        А от високо една фея наблюдаваше тяхната история.
       - Тези двамата много се обичат, но не знаят как да бъдат заедно щастливи. Не им достига нещо! Не им достига разбиране за любовта.
     Тя отвори длан и там се появиха две червени сърчица. Духна ги едно по едно! Едното изпрати на Калинката, а другото – на Бръмбарчо. Те се вмъкнаха  в тях и двамата видяха света с други очи. Когато се изпълни с истинска любов, Калинката изведнъж разбра, че нейният любим има нужда от своя си живот и тя не трябва да го откъсва от него, защото това го прави нещастен. Тя разбра, че когато двама се обичат, могат да вършат нещата, които харесват, и пак да са щастливи. Изведнъж стената изчезна. Двамата влюбени се намериха един срещу друг. Трепнаха отново сърцата им. Бръмбарчо усети, че вече не се страхува от Калинката. Останаха да живеят при него. Калинката помагаше на Бръмбарчо в неговите работи, а после заедно отиваха да се веселят и танцуват.

 Благодарна съм на всички, които откликнаха и завършиха приказката или предложиха финали  yuliya2006,  min11hetep,  martiniki ,  makont ,  kasnaprolet9999,  mileidi46,  kasnaprolet9999,  cefulesteven, monaliza121,  diandra555, kalin8,  razkazvachka,  inel379,  aqualia ! За мен беше истинско изживяване да видя различни гледни точки. Всеки според опита и вижданията направи предложения. Аз не виждах удовлетворяващ финал – от една страна бях убедена, че тези двамата нямат бъдеще, от друга – че, ако истински се обичат, ще намерят начин да са заедно, но пък дали ще си струва цената, която ще трябва да платят с компромисите! Не ми се искаше калинката да остане при Бръмбарчо да му помага, защото според мен това не би я удовлетворявало (тя ще е помагач, а не творец). Но хората са щастливи по различни начини, творят живота по различни начини. Вятърничавата на пръв поглед Калинка твори жизнерадост, разведрява обстановката и е чудесно да има такива хора около нас. Имах идея двамата да създадат пясъчен увеселителен парк, но се отказах...

Много харесах идеята за лошата фея на Милейди и при мен се появи още една по-опитна фея, която знае кога точно трябва да се помага. Не трябва да разчитаме само на феи и вълшебства – истините често се научават чрез страдание. Ето новия финал:

  Калинката също беше тъжна и вече не се забавляваше, помръкна смехът й. Тя долетя до къщата на Бръмбарчо и беше изненадана от високата стана, зад която се беше скрил. Застана объркана пред вратата и заплака. Почука, повика го, но той не искаше да отвори. Страхуваше се, че тя ще го поведе отново към нейния свят, а той няма да може да й откаже, но няма да е щастлив, ако изостави работата си.

 - Той не ме обича вече и не иска да е с мен – мислеше си тя. 

      А от високо една млада и неопитна фея наблюдаваше тяхната история.

     - Тези двамата много се обичат, но не знаят как да бъдат щастливи заедно. Не им достига нещо! Не им достига разбиране за любовта.

       Тя отвори длан и там се появиха две червени сърчица. И тъкмо да духне сърчицата към влюбените, отнякъде се появи една по-възрастна и по-опитна фея.

 

- Какво се каниш да правиш? Не трябва да пращаш разбиране за любовта.

 - Защо, какво лошо има? - попита младата фея.

- Защото ще го получат наготово.  

- Не виждаш ли колко са уплашени?

 - Щом има страх, значи няма любов.

 - Не виждаш ли, че страдат?

 - Е, добре, страдат. Има любов, но не е достатъчна. Затова страхът ги ръководи.

- Какво да правим?
        - Ще ги оставим да страдат, за да могат сами да разберат себе си и любовта си.

  В това време един калин долетя до Калинката.

 - Не може една такава красавица като теб да плаче. Ела да се повеселим.

Калинчо беше елегантен, галантен и много приятен.       Калинката си каза: „Ето мъж за мен“ и тръгна с него. Забавляваха се ден, два... Всичко изглеждаше чудесно, но когато кавалерът я докосна нежно с тънките си пипала, тя си спомни едни други не толкова фини пипала, но пълни с обич и разбиране. Сърцето на Калинката затрептя и чак сега тя разбра, колко обича Бръмбърчо. Огледа се за Калинчо и го видя да се забавлява с две красиви пеперуди. 

      - О, той е щастлив и без мен! - каза си Калинката, махна за сбогом на Калинчо и забърза към заключената врата на Бръмбарчо. Не бързаше да чука и да го призовава. Знаеше, че е там, зад стената и тъжи за нея. Някаква невидима нишка ги свързваше. Това усещане й даваше сигурност.

 Бръмбарчо наистина беше в къщата си зад високата стена. Чувстваше се нещастен от раздялата с любимата си. Но нещо го стресна, той опъна пипалата си, за да разбере какво става. Стори му се, че Калинката е наблизо. Не я виждаше, просто я усещаше. Разбра, че някаква невидима нишка ги свързва.

Отвисоко двете феи наблюдаваха двамата влюбени.

- Готови са – каза по-опитната фея. - Те разбраха, че това между тях е истинска любов.

      - Да им помогна ли вече? - попита младата фея.
     - Да, стига са се измъчвали.

Младата фея разтвори дланта си и духна двете червени сърчица. Едното изпрати на Калинката, а другото – на Бръмбарчо. Те се вмъкнаха в тях и страхът, който и без това беше станал съвсем малък, изчезна. Двамата се видяха по нов начин. Калинката изведнъж разбра, че нейният любим има нужда от своя си живот и тя не трябва да го откъсва от него, защото това го прави нещастен. Тя разбра, че когато двама се обичат, могат да вършат нещата, които харесват, и пак да са щастливи. Бръмбарчо усети, че вече не се страхува от Калинката. Изведнъж стената изчезна. Двамата влюбени се намериха един срещу друг. Трепнаха отново сърцата им.

Останаха да живеят при него. Калинката помагаше на Бръмбарчо в неговите работи, а после заедно отиваха да се веселят и танцуват.

   Ето линк към една много полезна статия за партньорството на Доброчир Димитров:.
http://dobromirdimitrov.blog.bg/tq-i-toi/2011/10/13/kakvo-ne-e-nared-s-vryzkata-ni.834497 
h

ЛЮБОВ И КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА, ПРИЯТЕЛИ И СЪАВТОРИ! 


 




Гласувай:
44



1. mileidi46 - Прекрасни са нали...:)))
21.12.2011 02:23
Аз,лошата фея те предупредих,че Калинка няма да издържи на тази затворена любовна история :)))Та тя е неориентирана,не е живяла никога в дом!!Виж,ако веше пчеличка по друго щеше да е...И двамата щяха да теглят,,към къщи"!!!!:)
Виж,каква лоша фея съм!:))))
Щом си решила да ги жениш...нека да страдат-да видят какво е!!!:)))
Сърдечни прегръдки мила!!
И коледни вълшебства!!!
цитирай
2. cocolina - чудесна приказка
21.12.2011 04:52
със също такъв край:))
цитирай
3. erato7 - Ето, че ЛЮБОВТА е непобедима сила! ...
21.12.2011 08:58
Ето, че ЛЮБОВТА е непобедима сила! Тя е сляпа за грешките! Който я има, той е силен!
Много ми хареса твоята приказка, Еличка!
Светли празници с много топлина и любов!
цитирай
4. hristo27 - Весело посрещане на Коледните п...
21.12.2011 09:05
Весело посрещане на Коледните празници!
цитирай
5. aqualia - Този реален финал ...
21.12.2011 09:14
...съвпадна за мен с новата премиера на Михайловския театър на Вечната приказка за Спящата красавица.
Начо Дуато постави съвсем на ново този класически балет, пълен с вълшебства и копнеж, и не постави изключителен акцент върху борбата между доброто и злото, въпреки че ролите на фея Люляк и фея Карабос бяха поверени на великолепни изпълнители, а върху мечтата и вярата на принца и непосредствеността и нежността на принцесата.
Наистина, когато човек е свързан със себе си и Любовта, Любовта е способна да му се отблагодари за това! Поздрави, Хел за приказката и добрия й край!
цитирай
6. cornflower - Весела Коледа, Хел!
21.12.2011 11:01
Весела Коледа, Хел!
цитирай
7. diandra555 - Чудесен завършек, hel! Много добре ...
21.12.2011 11:07
Чудесен завършек, hel! Много добре стана така.
И на теб вълшебства!
цитирай
8. makont - Така ми харесва, Хел!
21.12.2011 11:46
Колко много хора имат нужда от щастие, от истинска любов, нека я намерят, от сърце им го желая. Не бих допуснала и Бръмбарчо и Калинка-Малинка да страдат, радвам се, че и ти реши така. Усмивки от мен и Весела Коледа!
цитирай
9. hel - mileidi46
21.12.2011 13:46
mileidi46 написа:
Прекрасни са нали...: ))) Аз,лошата фея те предупредих,че Калинка няма да издържи на тази затворена любовна история :)))Та тя е неориентирана,не е живяла никога в дом!!Виж,ако веше пчеличка по друго щеше да е...И двамата щяха да теглят,,към къщи"!!!!:)
Виж,каква лоша фея съм!:))))
Щом си решила да ги жениш...нека да страдат-да видят какво е!!!:)))
Сърдечни прегръдки мила!!
И коледни вълшебства!!!


Прекрасна си, лоша фейо! Раздялата може да е трудна, но ако между тия двама има само влюбване и привличане, това е точния финал. Въпросът е да разберат какво всъщност ги е споходило. И то сами, за да придобият опит и мъдрост. Ако се бяха събрали набързо след първата раздяла с наивната представа, че нещата ще са чудесни (без те да са се променили), то отново ще стигнат до раздяла. В горния случай става въпрос за Любов, която променя и одухотворява всеки. Така поне се появи приказката. Моята работа е да я запиша и, ако не приемам нещо, най-често не я показвам. Сега направих друго и съм благодарна за това, което се случи!
Чудеса по празниците, Милейди и специален поздрав -
http://www.youtube.com/watch?v=kEL-4D8Bnas
цитирай
10. hel - - чудесна приказка със също такъв ...
21.12.2011 13:48
cocolina написа:
- чудесна приказка със също такъв край:))


Благодаря ти! Празничи с чудеса, cocolina !


цитирай
11. hel - erato7
21.12.2011 13:51
erato7 написа:
Ето, че ЛЮБОВТА е непобедима сила! Тя е сляпа за грешките! Който я има, той е силен!
Много ми хареса твоята приказка, Еличка!
Светли празници с много топлина и любов!


Сила е любовта, стига да я разпознаем и да й дадем шанс!
Светли празници и на теб с чудеса!
цитирай
12. hel - hristo27
21.12.2011 13:52
hristo27 написа:
Весело посрещане на Коледните празници!


Светли празници с куп чудеса, Христо!
цитирай
13. hel - aqualia
21.12.2011 13:58
aqualia написа:
Този реален финал съвпадна за мен с новата премиера на Михайловския театър на Вечната приказка за Спящата красавица.
Начо Дуато постави съвсем на ново този класически балет, пълен с вълшебства и копнеж, и не постави изключителен акцент върху борбата между доброто и злото, въпреки че ролите на фея Люляк и фея Карабос бяха поверени на великолепни изпълнители, а върху мечтата и вярата на принца и непосредствеността и нежността на принцесата.
Наистина, когато човек е свързан със себе си и Любовта, Любовта е способна да му се отблагодари за това! Поздрави, Хел за приказката и добрия й край!


Точно го каза, Лили - Човек трябва да е свързан със себе си и Любовта. Тогава всичко се нарежда!
Весели празници, пълни с вълшебства!

цитирай
14. hel - cornflower
21.12.2011 13:59
cornflower написа:
Весела Коледа, Хел!


Весели празници и на теб, Люба! Любов и чудеса!
цитирай
15. hel - diandra555
21.12.2011 14:24
diandra555 написа:
Чудесен завършек, hel! Много добре стана така.
И на теб вълшебства!


Да, не трябва да се плашим от разделите. Те ще ни помогнем да разберем по-добре себе си и любоовта си.
Весели празници, Диа!
цитирай
16. hel - makont
21.12.2011 14:32
makont написа:
Така ми харесва, Хел! Колко много хора имат нужда от щастие, от истинска любов, нека я намерят, от сърце им го желая. Не бих допуснала и Бръмбарчо и Калинка-Малинка да страдат, радвам се, че и ти реши така. Усмивки от мен и Весела Коледа!


Мисля си, че който не е готов за Любовта и да я срещне, няма да я разпознае и каквото и да предприеме, все ще страда! Докато израсне и стане готов за нея!

Весела и щастлива Коледа, Мая! Куп вълшебства!
цитирай
17. naidobriq - Beshe mi mnogo interesno..Bravo hel..:)
21.12.2011 16:18
Chudesna prikazka si sytvoril..
Jelaya ti tvorcheski uspehi..
Romantichna da ti e vecherta..:)
цитирай
18. hel - naidobriq
21.12.2011 16:32
naidobriq написа:
Beshe mi mnogo interesno..Bravo hel..:) Chudesna prikazka si sytvoril..
Jelaya ti tvorcheski uspehi..
Romantichna da ti e vecherta..:)


Благодаря ти, Ани!
Весели празници, пълни с чудеса!
цитирай
19. inel379 - Умееш да пишеш приказки, Хел!
21.12.2011 16:40
Разказваш толкова увлекателно!
Ако нещата се случваха от раз, щастливият край щеше да идва много бързо и...тогава къде е приказката...:)
Търсенето на щастието е свързано със себепреодоляването.
Истинската обич ни подлага на проверки непрекъснато.
Нищо не ни е дадено веднъж завинаги.
Тя ни превръща в творци на собствения живот.
В него свободният избор е свързан със споделената радост,
а тя дава постоянство на чувствата и осмисля съвместното съжителство.
Много красив финал!
Благодаря за удоволствието!
Земни радости чудни и много светлина за теб, скъпа приятелко!
цитирай
20. hel - inel379
21.12.2011 16:49
inel379 написа:
Умееш да пишеш приказки, Хел! Разказваш толкова увлекателно!
Ако нещата се случваха от раз, щастливият край щеше да идва много бързо и...тогава къде е приказката...:)
Търсенето на щастието е свързано със себепреодоляването.
Истинската обич ни подлага на проверки непрекъснато.
Нищо не ни е дадено веднъж завинаги.
Тя ни превръща в творци на собствения живот.
В него свободният избор е свързан със споделената радост,
а тя дава постоянство на чувствата и осмисля съвместното съжителство.
Много красив финал!
Благодаря за удоволствието!
Земни радости чудни и много светлина за теб, скъпа приятелко!


Благодаря за прекрасния отзив, мила Инел!
Ако умеехме да разбираме себе си и околните, щяхме да живеем по-лесно и по-радостно. Май въпросът не е само в любовта, а и в осъзнатостта.
Щастливи празници и много чудеса по Коледа!
цитирай
21. mileidi46 - УАУ!!!!...
21.12.2011 17:16
Страхотнооо!!!Започнах да подскачам в ритъм:))))
Грацие,аморе!!:)))(
цитирай
22. hel - mileidi46
21.12.2011 19:09
mileidi46 написа:
- УАУ!!!!... Страхотнооо!!!Започнах да подскачам в ритъм:))))
Грацие,аморе!!:)))(


Радвам се, че ти хареса музиката, Милейди!
цитирай
23. monaliza121 - Хубав финал си сътворила, Хел! А...
21.12.2011 22:14
Хубав финал си сътворила, Хел! Апотеоз на осъзнатата любов.:))
Светли празници!:))
цитирай
24. hel - monaliza121
21.12.2011 22:22
monaliza121 написа:
Хубав финал си сътворила, Хел! Апотеоз на осъзнатата любов.:))
Светли празници!:))


Много те бива да намериш точния израз. Благодаря, Тин!
Много красота и чудеса по празниците!
цитирай
25. ognena71 - Щастлива коледа, здраве и късмет и ...
24.12.2011 13:29
Щастлива коледа, здраве и късмет и много усмивки!
цитирай
26. mileidi46 - :))
24.12.2011 16:38
Вълшебна Коледа!!!
за теб и за всички,които носиш в сърцето си...
От все сърце!!!
С мнооооооого обич!
цитирай
27. hel - ognena71
26.12.2011 11:15
ognena71 написа:
Щастлива коледа, здраве и късмет и много усмивки!


Благодаря! Вълшебства по празниците и щастлива година, Огнена Веси!
цитирай
28. hel - mileidi46
26.12.2011 11:19
mileidi46 написа:
- :)) Вълшебна Коледа!!!
за теб и за всички,които носиш в сърцето си...
От все сърце!!!
С мнооооооого обич!


Весела Коледа, милейди!
На теб и цялото семейство - щастлива година и вълшебства от сърце!!
цитирай
29. ivankalilova - Коледа - вълшебна нощ! Магията на ...
26.12.2011 17:12
Коледа - вълшебна нощ!
Магията на чудото е жива.
В очите ни надеждата гори,
че доброто все още съществува!
Нека вярата и любовта пребъдат!
Весели и щастливи празници!:)))
цитирай
30. vladun - Феите знаят кога:) Щастлива нова ...
30.12.2011 17:43
Феите знаят кога:)
Щастлива нова година!
цитирай
31. hel - ivankalilova
02.01.2012 10:11
ivankalilova написа:
Коледа - вълшебна нощ!
Магията на чудото е жива.
В очите ни надеждата гори,
че доброто все още съществува!
Нека вярата и любовта пребъдат!
Весели и щастливи празници!:)))


Благодаря!
Щастлива година, Ваня! За всеки ден - любов и вълшебства!
цитирай
32. hel - vladun
02.01.2012 10:13
vladun написа:
Феите знаят кога:)
Щастлива нова година!


Благодаря, Владун!
Нека феите те навестяват всеки ден от годнината и да ти носят радост, любов и вълшебства!

цитирай
33. ckarlet - Хубава приказка за почивните дни, ...
02.01.2012 21:57
Хубава приказка за почивните дни, Хел!
Нека е щастлива и приказна за теб Новата 2012 година! Само хубави моменти и честити дни!

цитирай
34. hel - ckarlet
03.01.2012 10:26
ckarlet написа:
Хубава приказка за почивните дни, Хел!
Нека е щастлива и приказна за теб Новата 2012 година! Само хубави моменти и честити дни!



Благодаря, Скарлет!
Нека феите да помагат на теб и семейството да се радвате на живота!


цитирай
35. ka4ak - Елена,с Обич!:)))
08.03.2012 21:47
ka4ak.blog.bg/politika/2010/03/08/jenite-prekrasni-ste.506687
цитирай
36. hel - ka4ak
08.03.2012 22:56
ka4ak написа:
Елена,с Обич!:))) ka4ak.blog.bg/politika/2010/03/08/jenite-prekrasni-ste.506687


Благодаря, Владо! Много се забавлявах!

Хубаво довършване на празника!
цитирай
37. mileidi46 - Това е за теб мила....
13.04.2012 12:14
http://sl.glitter-graphics.net/pub/3271/3271185uf7jp47j9p.gif

Благодаря ти и светли мигове...
цитирай
38. hel - mileidi46
13.04.2012 14:11
mileidi46 написа:
http://sl.glitter-graphics.net/pub/3271/3271185uf7jp47j9p.gif

Това е за теб мила.... Благодаря ти и светли мигове...


Благодаря от сърце, милейди! Бъди благословена и чесита!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hel
Категория: Изкуство
Прочетен: 1963323
Постинги: 233
Коментари: 4996
Гласове: 26791
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031